Съобщения за мащабни прекъсвания на електрозахранването дойдоха от няколко региона на

...
Съобщения за мащабни прекъсвания на електрозахранването дойдоха от няколко региона на
Коментари Харесай

Русия удари с ракети ТЕЦ-ове в Украйна

Съобщения за огромни прекъсвания на електрозахранването пристигнаха от няколко района на Украйна.

Според кмета на Харков Игор Терехов, Русия е нанесла удар по инфраструктурен обект в Харковска област. Кметът не посочи какво е това оборудване, само че наподобява, че става дума за когенерационна централа.

" В резултат на повредата доста квартали на града останаха без ток. По същата причина в същите региони нямат и вода - помпите не работят. ", сподели той. 

Специалисти вече се пробват да поправят оборудването, добави кметът.

Градският съвет на Дергач (северно от Харков) също заяви, че Русия е нанесла " удар по обекти от сериозната инфраструктура ".

И от Днепропетровска област идват съобщения за липса на електрозахранване. " Някои градове и общини в района останаха без ток. Руснаците удариха енергийната инфраструктура ", съобщи ръководителят на Днепропетровска област Валентин Резниченко.

За частични спирания на електрозахранването се оповестява в Полтавска, Днепропетровска, Сумска, Запорожка и Донецка област.

Украинските железници оповестяват за закъснения на влаковете заради спиране на електрозахранването в няколко района.

В ранната вечер бе обявено за въздушна тревога в доста елементи на Украйна - като се изключи най-западните и източни, така наречен ДНР и ЛНР.

В същото време Украйна продължава да обстрелва с тежка артилерия жилищните квартали на град Донецк. Местни Телеграм канали оповестяват за починали мирни поданици на самопровъзгласилата се ДНР.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР